Hayat kültürünü oluşturmak
Bu topraklarda üç yüz yıldır bir ‘kimlik’ sorunundan söz edilir. Bize göre ise mesele ‘kimlik’ten ziyade ‘kültür’ esas alınarak tevil edilmelidir. Bin yılı aşkın bir süre Türkİslam fenomeniyle dünyada var olmuş, bir taraftan fetihleriyle çağ açıp çağ kapatan, bir taraftan da bilimden sanata, felsefeye kadar bir çok alanda devrinin en ileri eserlerini vermiş bir toplumuz biz.
Son üç yüzyılda işlerin terse dönmesiyle her alanda yerinde sayma hatta gerileme dönemi başladı. Aradaki fark Avrupa toplumları lehine açılmaya başlayınca toplumun bir bölümü kendini batı hayranlığı, diğer bölümü de batı düşmanlığı denilebilecek iki akımın içinde bulmuş oldu.
Bu iki akımın da bir çok doğruları ve yanlışları oldu. Batı hayranı taraf “Bilgi”nin öğrendiklerini özümseyip kullanabilme becerisi olduğunu unutup, sadece gördüklerini taklit etmeyle yetindi. Batı düşmanı taraf da bilginin nerede olursa olsun tahsil edilmesi gerektiğini unuttu.
Gelinen noktada işin özünden çok şekliyle ilgili bir tartışma yaşanır oldu. Hatta işin matbaa gibi tartışılamaz konulara kadar uzadığı söylenir.
Bu dergiyi çıkarmaya karar vermemiz de tam bu minval üzere bir sohbetin neticesidir.
Albayrak Grubu olarak gördük ki sadece işlerimizi değil, genel olarak kendimizi ifade edememişiz. Bugünün hayat kültürünü oluşturmak ve katkı yapmak bir tarafa, bugüne ait olanı reddettiğimiz konuşulur olmuş.
Açıkçası biz de bu noktada, kendimizi daha doğru ifade edelim ve hayat kültürümüze katkıda bulunalım istedik.
Birinci nesil Hacı Ahmet Albayrak ilk inşaatına 1952 yılında başlamış. Genel olarak Albayrak adı, 1980 sonrası binlerce kez servis araçlarının üzerinde görüldüğünden grubun tek işinin personel servisi işi olduğu sanıldı. Halbuki Albayrak Grubu, inşaat başta olmak üzere, sanayiden hizmet sektörüne, liman işletmeciliğinden medyaya kadar bir çok alanda faaliyet gösteriyor. Bu sektörlerin hepsinde de ciddi rakiplerle yarışıyor. Hiç bir firma, rekabetin gereklerini yerine getirmeden hayatta kalamaz. Albayrak Şirketlerinin bir çok sektörde yakaladıkları başarı, rekabet ekonomisini ne kadar doğru uyguladıklarının da ispatıdır.
Bu dergiyi, kendi yaptığımız işleri birinci ağızdan doğru bir şekilde anlatabilmenin yanında, dünyanın sadece “iş”ten ibaret olmadığını, farklı renkleri de barındırdığını hatırlatabilmek amacıyla hazırladık.
Dostlarımızdan her türlü görüş ve önerilerini kirmizibeyaz@albayrak.com.tr e-posta adresine göndermelerini bekliyoruz.
Grubumuzun sosyal alanda bir sloganı var:
“Değerlerine sahip çıkmayan, gün gelir değersiz olur!”
Saygılarımızla,
Ömer Bolat
CEO | Albayrak Grubu
Okumak için tıklayınız.